Forsåker

2017 Jul 03

Filmpremiär: En hyllning till Forsåkers historia

För oss som arbetar med Forsåker är det viktigt att platsens historia får sätta sin prägel på den nya, kontrastrika stadsdelen. Ända sedan 1700-talet har Forsåker varit synonymt med pappersproduktion och trots att bruket gick i konkurs 2006 finns det ett antal före detta arbetare som fortfarande träffas regelbundet i bruksarkivet. För att hylla Forsåkers historia och människorna som en gång arbetade här följde vi med och förevigade ett av mötena i arkivet.
Läs mer
2017 Jul 03

Bruksmarmelad blir namnet!

fb_bruksmarmelad Nu är vår rafflande marmeladtävling avgjord! Vinnarnamnet blev Bruksmarmelad med tillägget: tillverkad av Gunnebo Kaffehus och Krog med äpplen från Forsåker. Vi säger stort grattis till Johan Lindén och som tack för hjälpen får han ett presentkort på en julmiddag på Gunnebo Kaffehus och Krog samt (givetvis) en marmeladburk när de är klara. Tävlingen bottnar i att Gunnebo Slott & Trädgårdar tar hand om alla de äpplen som växer på Forsåkers mark. Av dessa äpplen kommer Gunnebo Kaffehus och Krog att tillverka en marmelad, som givetvis behövde ett bra namn. Även de deltagare i namntävlingen som hamnade på 2-10 plats får varsin marmelad när den är klar till hösten.
Läs mer
2017 Jun 01

Forsåker Nu och Då

Toppbild_20160816-4 I vår följetong Nu och Då tar vi dig med på en historisk resa och berättar om något från områdets mest karaktäristiska drag som kommer att bevaras och tas om hand i det nya Forsåker som nu växer fram.
Läs mer
2017 Jun 01

Samråd pågår

forsa%cc%8aker_kontrast_forsvatten_gravmaskinPlanförslaget finns utställt för samråd under tiden 4 maj – 16 juni 2017. Har du synpunkter på planförslaget ska dessa skriftligen ha kommit in till stadsbyggnadsförvaltningen senast den 16 juni 2017.

Läs mer
2017 May 10

Hallå där...

malin I vår serie "Hallå där" får du lära känna oss som arbetar med projektet Forsåker lite bättre! Här kan du läsa om Malin Björnhäll, arkivarie på MölnDala Fastighets AB.
Läs mer
SIDA 3 AV 12 << Första << 1 2 3 4 5 ... >> Sista >>