Bo i Forsåker

Forsåker vattenstämpel

När Forsåker står klart kommer det finnas ca  3 000 lägenheter att välja bland, fördelade på både hyres- och bostadsrätter. Här formas bostadskvarter med livet direkt utanför dörren. Bland grönskande parker, torg fulla av liv och ett stråk med restauranger, kultur och upplevelser i historiska Industrikärnan.

Intresseanmälan

Forsåker kommer att rymma upp till 3 000 bostäder, tusentals arbetsplatser samt lokaler för handel, utbildning och kultur. Uthyrning och försäljning av bostäder kommer att skötas av byggherrarna nedan, klicka in på respektive hemsida för  Aspelin Ramm, ByggVestaPeab, Nordr, Trollängen och Wallenstam och gör en intresseanmälan.

Snabbfakta bostäder

  • Ca 3 000 bostäder i blandade former med hyresrätter och bostadsrätter
  • Stadsmässig kvartersstruktur, med varierande hushöjder
  • Skyddade innergårdar
  • Färgskalan i kvarteren går i varma toner och materialen fokuserar på tegel, puts, betong och trä för att knyta an till platsens industrihistoriska arkitektur
  • Förskolor samt en grundskola upp till 9:e klass
  • En variation av bostäder för människor i olika åldrar i planen.
gettyimages-842790280-170667a

Livskvalitet utanför dörren

I Forsåker kommer du som boende kunna njuta av närheten till Industrikärnans utbud med mat, skapande och scenrum bland historiska fabriksbyggnader. Ett inspirerande utbud av upplevelser direkt utanför dörren. Forsen i Forsåker är som namnet vittnar om en central del av den plats där en ny stadsdel ska växa fram. Genom att lyfta fram vattnet i hela området kommer forsen bli en naturlig del för dig som bor i området. Ett element som bringar lugn och energi.

TMRW.Molndala.fastigheter.Forsetorget.Copyright.tmrw.se

Kvalitéer och gestaltning

Föreställ dig att bo i en stadsdel där historiska byggnader blandas med modern arkitektur. Där kvarteren trappar ner mot forsen som porlar sakta fram och där innergårdarna är gemensamma och beklädda med grönska. Trygghet, inspiration och gemenskap sitter i väggarna och formar bostadskvarteren i Forsåker som identifieras med rik variation i utformningen. I Forsåker byggs bostadshusen i material och färger i varma toner är noggrant framtagna för att knyta an till platsens industrihistoriska arkitektur.

Forsåkers Kvalitetsprogram
TMRW.Molndala.fastigheter.Vattentorget.Copyright.tmrw.se

Skola och förskola i skyddat läge

I stadsdelen kommer förskolor samt en grundskola  upp till 9:e klass att finnas. Alla skolytor i Forsåker har förlagts till östra sidan av området som vetter mot Kvarnbyn. Här kan barnen vistas i en trygg miljö, och de flesta boende kommer ha en förskola nära med bara två eller tre kvarter bort.

förskola

Forsåker en cykelvänlig stadsdel

Forsåker kommer växa fram med ett stort fokus på tillgänglighet genom närheten till kollektivtrafiknoden Mölndals bro och busstrafik på områdets stora gata Diagonalen.  Därtill planeras ett nytt snabbtåg med direktkoppling till Landvetter flygplats.

Forsåker kommer vara en cykelvänlig stadsdel med separata cykelbanor längs de större gatorna. I hela området kommer det finnas gott om cykelparkeringar i både inomhus och utomhus miljö.

För att hålla mycket av trafiken från de centrala delarna av Forsåker kommer två större parkeringshus finnas tillgängliga för såväl boende som besökare. I bostadskvarteren kommer det även finnas möjlighet till korttidsparkering och handikapparkering.

Cykel

Välkommen till Mölndal

 Här finns historia, kultur, handel och naturupplevelser runt hörnet. Naturen och storstan är lika nära. Forsåker ligger i en dynamisk storstadsregion där den kreativa kraft och lugnare miljöer harmonierar.

Släpp storstadsstressen och ge dig ut i naturen. En enkel promenad tar dig till  lugnet, en grön oas med djupa skogar, blanka sjöar, blomstrande ängar och grönskande trädgårdar. Överallt gör sig historien om tidigare generationer påmind. Gå genom Kvarnbyn där forsen dånar och flera hundra år av historia sitter i väggarna, vidare upp mot grönskan mellan Stensjön och Rådasjön där du finner upplevelser för alla sinnen och inte minst Gunnebo Slott och Trädgårdar.

Läs mer om vad Mölndal har att erbjuda

Upplev_Mölndal_märke-grey