Forsåker

2017 Jul 10

Glass i stora lass

Värmen flödar in fönstret. Mölndalsån forsar och brusar. De gamla fabriksbyggnaderna lyser upp av solens strålar. Nu är äntligen sommaren här! Vi på Forsåker önskar er alla en riktigt skön ledighet och bjuder här på världens bästa hemgjorda glasstårta. Glasstårta med bär och maräng Ingredienser 2 marängbottnar 5 dl grädde 1 burk kondenserad mjölk 225 g mosade hallon/blåbär, ca 4 dl färska eller upptinade frysta Dekorering 1 dl vispad grädde Färska bär Gör så här:  1. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. 2. Lägg en av marängbottnarna i botten av formen. 3. Vispa grädden rätt hårt. Inte så det blir smör, men den ska vara fast. 4. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Rör ihop tills allt är välblandat. 5. Häll smeten i formen och lägg den andra marängbotten ovanpå. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen ca 5 timmar. 6. Ta upp tårtan ca en halvtimme innan du ska servera den. Dekorera med grädde och färska bär. tarta
Läs mer
2017 Jul 03

Filmpremiär: En hyllning till Forsåkers historia

För oss som arbetar med Forsåker är det viktigt att platsens historia får sätta sin prägel på den nya, kontrastrika stadsdelen. Ända sedan 1700-talet har Forsåker varit synonymt med pappersproduktion och trots att bruket gick i konkurs 2006 finns det ett antal före detta arbetare som fortfarande träffas regelbundet i bruksarkivet. För att hylla Forsåkers historia och människorna som en gång arbetade här följde vi med och förevigade ett av mötena i arkivet.
Läs mer
2017 Jul 03

Bruksmarmelad blir namnet!

fb_bruksmarmelad Nu är vår rafflande marmeladtävling avgjord! Vinnarnamnet blev Bruksmarmelad med tillägget: tillverkad av Gunnebo Kaffehus och Krog med äpplen från Forsåker. Vi säger stort grattis till Johan Lindén och som tack för hjälpen får han ett presentkort på en julmiddag på Gunnebo Kaffehus och Krog samt (givetvis) en marmeladburk när de är klara. Tävlingen bottnar i att Gunnebo Slott & Trädgårdar tar hand om alla de äpplen som växer på Forsåkers mark. Av dessa äpplen kommer Gunnebo Kaffehus och Krog att tillverka en marmelad, som givetvis behövde ett bra namn. Även de deltagare i namntävlingen som hamnade på 2-10 plats får varsin marmelad när den är klar till hösten.
Läs mer
2017 Jun 01
Läs mer
2017 Jun 01

Samråd pågår

Planförslaget finns utställt för samråd under tiden 4 maj – 16 juni 2017. Har du synpunkter på planförslaget ska dessa skriftligen ha kommit in till stadsbyggnadsförvaltningen senast den 16 juni 2017. Synpunkterna skickas till: Stadsbyggnadsförvaltningen Planenheten 431 82 Mölndals Stad

eller med e-post till planeringsutskottet@molndal.se

För mer information om planförslaget:

  • besök stadsbyggnadsförvaltningens samrådsmöte  torsdagen den 1 juni 2017, kl. 18.00 i Mölndals stadshus, rum 215 (fullmäktigesalen, 2:a våning).
  • besök stadshusets entréhall där planförslaget finns utställt
Läs mer
SIDA 1 AV 11 << Första 1 2 3 4 5 ... >> Sista >>