Forsåker

2017 Sep 20

Nya härliga kollegor

© Emmy Jonsson Nu har vi förstärkt vår organisation. Med våra nya projektutvecklare Annelie Bjerkne Gerdin och Evelina Sandström ser vi fram emot att fortsätta arbetet med detaljplanen och utvecklingen av Forsåker.
Läs mer
2017 Aug 28

Filmvisning på Kulturnatt

forsa%cc%8aker_vepa_utsida_1500x2100_k1 Den 1 september är vi med på Kulturnatt i Kvarnbyn. Kom förbi vårt bio-tält så bjuder vi på filmvisning, popcorn och färska visionsbilder från Mölndals nya stadsdel, Forsåker.
Läs mer
2017 Jul 10

Glass i stora lass

tarta Värmen flödar in fönstret. Mölndalsån forsar och brusar. De gamla fabriksbyggnaderna lyser upp av solens strålar. Nu är äntligen sommaren här! Vi på Forsåker önskar er alla en riktigt skön ledighet och bjuder här på världens bästa hemgjorda glasstårta.
Läs mer
2017 Jul 03

Filmpremiär: En hyllning till Forsåkers historia

För oss som arbetar med Forsåker är det viktigt att platsens historia får sätta sin prägel på den nya, kontrastrika stadsdelen. Ända sedan 1700-talet har Forsåker varit synonymt med pappersproduktion och trots att bruket gick i konkurs 2006 finns det ett antal före detta arbetare som fortfarande träffas regelbundet i bruksarkivet. För att hylla Forsåkers historia och människorna som en gång arbetade här följde vi med och förevigade ett av mötena i arkivet.
Läs mer
2017 Jul 03

Bruksmarmelad blir namnet!

fb_bruksmarmelad Nu är vår rafflande marmeladtävling avgjord! Vinnarnamnet blev Bruksmarmelad med tillägget: tillverkad av Gunnebo Kaffehus och Krog med äpplen från Forsåker. Vi säger stort grattis till Johan Lindén och som tack för hjälpen får han ett presentkort på en julmiddag på Gunnebo Kaffehus och Krog samt (givetvis) en marmeladburk när de är klara. Tävlingen bottnar i att Gunnebo Slott & Trädgårdar tar hand om alla de äpplen som växer på Forsåkers mark. Av dessa äpplen kommer Gunnebo Kaffehus och Krog att tillverka en marmelad, som givetvis behövde ett bra namn. Även de deltagare i namntävlingen som hamnade på 2-10 plats får varsin marmelad när den är klar till hösten.
Läs mer
SIDA 5 AV 15 << Första << ... 3 4 5 6 7 ... >> Sista >>