Forsåker

2018 Jun 04

Möt oss i Almedalen

Mellan den 3-6 juli kommer vi vara i Almedalen för att knyta viktiga kontakter för den fortsatta utvecklingen av Forsåker. Vi vill utbyta erfarenheter kring stadsutvecklingsprojekt av liknande karaktär med äldre bevarad bebyggelse, och naturligtvis skapa ett intresse kring den Forsåker och de spännande etableringsmöjligheterna som finns i området.
Läs mer
2018 May 21

Stenladan blir en energigivande plats!

Stenladan som är den historiska stenbyggnaden heter står stadigt och har tidigare varit bland annat stall och bilverkstad. Anna Schönberg föll för det rustika och har nu öppnat ett café som hade premiär på Kvarnbydagen. Inne på den mysiga gården förbereds det för en stadsodling i samarbete med Gunnebo Slott och Trädgård, och i andra delen av huset har Handpappersbruket sin verksamhet. Ett härligt kluster av kreativa och drivna människor!
Läs mer
2018 Apr 26

Handla närproducerat i Forsåker

REKO-ringar finns på flera ställen runt om i landet och är ett initiativ för privatpersoner som vill handla närproducerat direkt av bonden. Under våren har REKO-ring Mölndal och Mölndals stad samarbetat kring uppstarten, första utlämningstillfället var den 13 juni i Forsåker sen fortsätter det varannan onsdag. REKO-ringen består av en grupp på Facebook där både säljare och köpare är med. Säljarna är småskaliga lokala producenter och de lägger ut vilka produkter som gå att köpa.
Läs mer
2018 Apr 25

Viktigt nästa steg i utvecklingen av Forsåker

180425_temabild-forsaker-industrikarnanMed 6000 nya invånare och 3000–5000 arbetsplatser utgör Forsåker det största stadsutvecklingsprojektet i Mölndals historia. Det kommunala bolaget MölnDala Fastighets AB presenterar idag, den 25 april, en utredning för Kommunstyrelsen. Utredningen föreslår en satsning på att utveckla de historiska industribyggnaderna utmed forsen till ett besöksmål och att Staden bidrar genom att etablerar flertalet verksamheter i området.
Läs mer
2018 Apr 25

Ny vepa på plats!

img_3847Nu äntligen har vi bytt ut vår vepa i fina färger. Forsåkers vepa hör till en av de största som satts upp i Västsverige och kommer med sin belysning skapa intresse för den nya stadsdelen dygnet runt. Den är hela 60 meter lång och 4,5 meter bred och är placerad på Colorithallen ut mot E6:an så över 100 000 bilister får se den varje dag.
Läs mer
SIDA 4 AV 16 << Första << ... 2 3 4 5 6 ... >> Sista >>