Forsåker

2018 Jun 26

Mölndals stad vill etablera upp till 20 000m2 i historiska Forsåker

Mölndals stad har undertecknat en avsiktsförklaring som avser att etablera kommunala verksamheter i Forsåker. Kommunen blir därmed den första aktören som satsar i den historiska stadsdelen. Forsåker är det största stadsutvecklingsprojektet i Mölndals historia och kommer bli en ny destination med 3000 nya bostäder och 3000–5000 arbetsplatser när projektet står färdigt.
Läs mer
2018 Jun 05

En grönskande plats växer fram

Det grävs och planteras för fullt i Kvarnbyn. På gårdsplanen framför den gamla Stenladan förbereds en stadsodling, arbetet har pågått sedan början av maj och börjar nu ta form. Olika växter ska odlas i ramar som är byggda runt flaggstången i mitten av gräsplätten. Formen knyter an till Gunnebo Slott och Trädgårdar som också är ansvariga för projektet. Odlingen kommer användas i utbildningssyfte för kurser som hortikultur och urban odling, vilket är en del av trädgårdsmästarprogrammet vid Gunnebo.
Läs mer
2018 Jun 05

Hur ska Forsåker kännas och upplevas?

Runt år 2021 flyttar de första invånarna in i Mölndals nya stadsdel. Det kan tyckas långt fram i tiden men det är ett omfattande arbete som dagligen pågår för att Forsåker ska bli den energigivande kraftkälla vi drömmer om. I reportageserien Vardag i Forsåker lyfter vi ett antal centrala frågor och ger dig en inblick i projektets utmaningar och möjligheter. Först ut är Annelie Bjerkne Gerdin, projektutvecklare på MölnDala Fastighets AB, som berättar om arbetet med Gestaltning och Kvalité i Forsåker. Vi tar upp frågor som hur området kommer att se ut, vad begreppet Kraftkällan står för och vilka utmaningar den långa byggprocessen för med sig.
Läs mer
2018 Jun 04

Möt oss i Almedalen

Mellan den 3-6 juli kommer vi vara i Almedalen för att knyta viktiga kontakter för den fortsatta utvecklingen av Forsåker. Vi vill utbyta erfarenheter kring stadsutvecklingsprojekt av liknande karaktär med äldre bevarad bebyggelse, och naturligtvis skapa ett intresse kring den Forsåker och de spännande etableringsmöjligheterna som finns i området.
Läs mer
2018 May 21

Stenladan blir en energigivande plats!

Stenladan som är den historiska stenbyggnaden heter står stadigt och har tidigare varit bland annat stall och bilverkstad. Anna Schönberg föll för det rustika och har nu öppnat ett café som hade premiär på Kvarnbydagen. Inne på den mysiga gården förbereds det för en stadsodling i samarbete med Gunnebo Slott och Trädgård, och i andra delen av huset har Handpappersbruket sin verksamhet. Ett härligt kluster av kreativa och drivna människor!
Läs mer
SIDA 4 AV 17 << Första << ... 2 3 4 5 6 ... >> Sista >>