Forsåker

2018 Nov 08

Mölndala förvärvar ytterligare en fastighet i Forsåker

Sista pusselbiten i markförvärven kopplade till utvecklingen av Forsåker, ett av Västsveriges största stadsutvecklingsprojekt om 24 HA, är nu lagd. I slutet av oktober fick Mölndala Fastighets AB tillträde till Frälsningsarméns fastighet på Kvarnbygatan i Mölndal, vilket ger förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av Forsåker.
Läs mer
2018 Nov 05

Forsåker utökar teamet med en driven projektutvecklare

Från och med den 1 oktober startade Jenny Tonning sin tjänst som projektutvecklare på Mölndala Fastigets AB. Hon har tidigare erfarenheter från byggbranschen och har i olika roller arbetat med projektledning samt process-och verksamhetsutveckling. Nu är hon redo att ta sig an nya utmaningar och kommer blir en stor tillgång för projektet Forsåker.
Läs mer
2018 Nov 01

Veidekke tecknar avsiktsförklaring för nytt regionkontor i Forsåker

Det kommunala fastighetsbolaget Mölndala Fastighets AB och Veidekke Bostad har tecknat en avsiktsförklaring avseende en kontorsbyggrätt i Forsåker. Det nya regionkontoret för Veidekke blir ca 10 000 kvm och kommer även att ha plats för andra hyresgäster. Målsättningen är att så snart som möjligt efter att detaljplanen för området vinner laga kraft byggstarta projektet, vilket beräknas kunna ske under första kvartalet 2020.
Läs mer
2018 Oct 11

Hur kommer det vara att gå i förskola i Forsåker?

Vardag i Forsåker är en reportageserie som lyfter ett antal centrala frågor kopplade till utvecklingen av Forsåker. Den här veckan har vi talat med Evelina Sandström, projektledare på Mölndala Fastighets AB, som berättar om hur det går med planeringen av stadsdelens förskolor. Hon besvarar frågor som hur det kommer att vara att gå på förskola i Forsåker, hur förbindelserna till skolorna ser ut, och hur den omgivande miljön påverkar planeringen av förskolorna.
Läs mer
2018 Oct 03

Nu växlar organisationen upp inför satsningarna i Forsåker

Nu går Forsåker, ett av Västsveriges största stadsutvecklingsprojekt, in i nästa fas när byggnationen av 3000 bostäder, 4000 arbetsplatser, infrastruktur och omvandling av flera unika industribyggnader närmar sig ett genomförande. Arbetet leds av det kommunala fastighetsbolaget MölnDala Fastighets AB, som nu startar uppväxlingen av bolaget genom en organisationssatsning som ökar antalet anställda från sju till tretton personer inom det kommande året.
Läs mer
SIDA 3 AV 17 << Första << 1 2 3 4 5 ... >> Sista >>