Forsåker

2018 Oct 11

Hur kommer det vara att gå i förskola i Forsåker?

Vardag i Forsåker är en reportageserie som lyfter ett antal centrala frågor kopplade till utvecklingen av Forsåker. Den här veckan har vi talat med Evelina Sandström, projektledare på Mölndala Fastighets AB, som berättar om hur det går med planeringen av stadsdelens förskolor. Hon besvarar frågor som hur det kommer att vara att gå på förskola i Forsåker, hur förbindelserna till skolorna ser ut, och hur den omgivande miljön påverkar planeringen av förskolorna.
Läs mer
2018 Oct 03

Nu växlar organisationen upp inför satsningarna i Forsåker

Nu går Forsåker, ett av Västsveriges största stadsutvecklingsprojekt, in i nästa fas när byggnationen av 3000 bostäder, 4000 arbetsplatser, infrastruktur och omvandling av flera unika industribyggnader närmar sig ett genomförande. Arbetet leds av det kommunala fastighetsbolaget MölnDala Fastighets AB, som nu startar uppväxlingen av bolaget genom en organisationssatsning som ökar antalet anställda från sju till tretton personer inom det kommande året.
Läs mer
2018 Jun 26

Mölndals stad vill etablera upp till 20 000m2 i historiska Forsåker

Mölndals stad har undertecknat en avsiktsförklaring som avser att etablera kommunala verksamheter i Forsåker. Kommunen blir därmed den första aktören som satsar i den historiska stadsdelen. Forsåker är det största stadsutvecklingsprojektet i Mölndals historia och kommer bli en ny destination med 3000 nya bostäder och 3000–5000 arbetsplatser när projektet står färdigt.
Läs mer
2018 Jun 05

En grönskande plats växer fram

Det grävs och planteras för fullt i Kvarnbyn. På gårdsplanen framför den gamla Stenladan förbereds en stadsodling, arbetet har pågått sedan början av maj och börjar nu ta form. Olika växter ska odlas i ramar som är byggda runt flaggstången i mitten av gräsplätten. Formen knyter an till Gunnebo Slott och Trädgårdar som också är ansvariga för projektet. Odlingen kommer användas i utbildningssyfte för kurser som hortikultur och urban odling, vilket är en del av trädgårdsmästarprogrammet vid Gunnebo.
Läs mer
2018 Jun 05

Hur ska Forsåker kännas och upplevas?

Runt år 2021 flyttar de första invånarna in i Mölndals nya stadsdel. Det kan tyckas långt fram i tiden men det är ett omfattande arbete som dagligen pågår för att Forsåker ska bli den energigivande kraftkälla vi drömmer om. I reportageserien Vardag i Forsåker lyfter vi ett antal centrala frågor och ger dig en inblick i projektets utmaningar och möjligheter. Först ut är Annelie Bjerkne Gerdin, projektutvecklare på MölnDala Fastighets AB, som berättar om arbetet med Gestaltning och Kvalité i Forsåker. Vi tar upp frågor som hur området kommer att se ut, vad begreppet Kraftkällan står för och vilka utmaningar den långa byggprocessen för med sig.
Läs mer
SIDA 3 AV 16 << Första << 1 2 3 4 5 ... >> Sista >>