Forsåker

2015 Mar 10

Se strukturplanen för Forsåker

Bad

Nu har vi tagit fram en strukturplan som förmedlar vår helhetsidé om hur Forsåker kan formas. Planen beskriver stadsdelens struktur av gator grönska, platser, bebyggelse och innehåll genom kartdiagram, typsektioner, illustrationer och inspirerande referensfoton.

Hämta strukturplanen här
Läs mer
2015 Mar 09

Tyck till om Forsåker

tycktill

Mölndals stad har nu upprättat ett planprogram för Forsåkerområdet och bjuder in till samråd. Syftet är att alla som på något sätt berörs av den nya stadsdelen ska kunna ta ställning till övergripande frågor och göra sin röst hörd.

Läs mer
2015 Jan 30

Mölndala Fastighets AB köper mer mark i Forsåker

forsaker

Mölndala Fastighets AB som leder planering och utveckling av Forsåker har tecknat avtal med Forever Living Products Scandinavia AB. Ett avtal som innehåller överlåtelse av ett specifikt markområde i parken, som i framtiden kan ge möjlighet att sammankoppla Forsåker med Mölndals innerstad.

Läs mer
2014 Dec 12

Lyssna på lokalradions inslag om Forsåker

anders

I samband med att strukturplanen presenterades för Forsåker gjorde Västekot ett reportage.

Lyssna på inslaget via denna länk: Forsåker - ny stadsdel i Mölndal Lyssna på inslaget
Läs mer
2014 Dec 10

Nu börjar pappersbruket rivas

pappersbruket

Under januari påbörjas rivningen av det tidigare pappersbruket i Mölndal. En industriepok med anor från 1763 ska omvandlas till en ny och modern stadsdel. 40-talet byggnader kommer att rivas och ett 10-tal bevaras för att behålla och utveckla områdets ursprung.

Läs mer
SIDA 16 AV 17 << Första << ... 14 15 16 17 >> Sista >>