Forsåker

2014 Dec 12

Lyssna på lokalradions inslag om Forsåker

anders

I samband med att strukturplanen presenterades för Forsåker gjorde Västekot ett reportage.

Lyssna på inslaget via denna länk: Forsåker - ny stadsdel i Mölndal Lyssna på inslaget
Läs mer
2014 Dec 10

Nu börjar pappersbruket rivas

pappersbruket

Under januari påbörjas rivningen av det tidigare pappersbruket i Mölndal. En industriepok med anor från 1763 ska omvandlas till en ny och modern stadsdel. 40-talet byggnader kommer att rivas och ett 10-tal bevaras för att behålla och utveckla områdets ursprung.

Läs mer
2014 Oct 06

Filmhistoria utspelas på Forsåker

film

Nyligen pågick inspelning av filmen Pojkarna som bygger på Jessica Schiefauers prisbelönade ungdomsroman. Men det är inte första gången som det tidigare fabriksområdet syns i publikdragande filmproduktioner. Både Håkan Hellström och teamet bakom Johan Falk-filmerna har utnyttjat de speciella miljöer som Forsåker kan erbjuda.

Läs mer
2014 Jun 23

Ny strukturplan för Forsåker i Mölndal

strukturplan –  Nyréns har precis den kompetens och erfarenhet vi behöver när vi vill bevara och utveckla den äldre fabriksbebyggelsen tillsammans med hållbar nyproduktion. Stadsdelen Forsåker kommer bestå av närmare 3 000 lägenheter och över tusen arbetsplatser, säger Anders Ohlsson, VD för MölnDala Fastighets AB MölnDala Fastighets AB, ett helägt kommunalt bolag till Mölndals Stad, leder planeringen och exploateringen av Forsåkerområdet. För snart ett år sedan bildades ett konsortie tillsammans med sex byggbolag som fått optionsrätter att bygga i området.
Läs mer
SIDA 16 AV 16 << Första << ... 14 15 16 Sista >>