Forsåker

2017 Feb 06

Välbesökt Öppet hus

forsa%cc%8aker_kontrast_forsvatten_kontrast Vårens Öppna hus var till vår stora glädje väldigt välbesökt med ca 200 personer som besökte oss över dagarna tre. Vi började på torsdagen med att Sarah höll en uppskattad presentation på Lilla Götafors längst med forsen i Kvarnbyn. På fredagen öppnade vi upp vår lokal Workspace bredvid ingången till området och på lördag var det dags för rundvandringar. Vi hade planerat två stycken av dessa men på grund av det stora intresset så körde vi på med flera efterföljande vandringar. Det blev totalt sex stycken. Stort tack till alla som kom! Vi hoppas att vi ses nästa gång igen som blir i oktober.
Läs mer
2017 Jan 30
Läs mer
2017 Jan 19

Det gamla vattenkraftverket

Den 18 januari publicerades en fin artikel i GP om det gamla vattenkraftverket på området. Vi har ambitioner om att dra igång det igen och då så småningom kunna försörja 3 000 lägenheter med hushållsel. Länk till artikeln
Läs mer
2016 Dec 20

Frosten ligger vackert vit

fb_nyhetsbrev_december-1 Frosten ligger vackert vit över Äppelparken och tomtarna har fullt upp på de gamla fabriksbyggnadernas loft. 2016 lider mot sitt slut och när vi blickar tillbaka kan vi konstatera att Forsåker tagit ett par riktigt stora kliv mot att bli en ny stadsdel i Mölndal. Vi har sjösatt dialogprogrammet Feedback Forsåker, avslutat rivningsarbetena och fått planprogrammet godkänt. Visst ja, vi har ju invigt en ny vacker promenadstig genom området också. De senaste månaderna har vi främst arbetat med förankring av och fortsatt arbete med detaljplan 1 – vad det innebär kommer ni att få veta mer om under 2017. Nu återstår för alla oss som arbetar med Forsåker att önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Läs mer
2016 Nov 03

Forsåker Nu och Då

bilder_b23_1400px I vår följetong Nu och Då tar vi dig med på en historisk resa och berättar om några av områdets karaktäristiska byggnader som kommer att bevaras och tas om hand i det nya Forsåker som nu växer fram.
Läs mer
SIDA 5 AV 12 << Första << ... 3 4 5 6 7 ... >> Sista >>