Forsåker

2017 May 02

Fruktbart samarbete mellan Forsåker och Gunnebo Slott

apple1 Forsåker Kronogård var på 1960-talet en av Västsveriges största fruktträdgårdar med 4 000 fruktträd. I dag finns närmare ett hundratal fruktträd kvar och dessa används fortfarande tack vare ett samarbete mellan Forsåker och Gunnebo Slott och Trädgårdar. Det har bl a resulterat i utbildning i beskärning av fruktträd och till hösten/vintern levereras den första omgången av lokalproducerad marmelad.
Läs mer
2017 Apr 10

Odla krasse i äggskal

krasse Nu är påskveckan inledd och det vankas ledighet för de flesta av oss. För er som redan är hemma och pysslar och donar bjuder vi på ett mysigt, gammalt hederligt påskpyssel - odling av krasse i äggskal. Det går också bra med konstgräs och vill du då måla ansikten på äggskalen så ser odlingen ut som hår. Roligt för både stora och små. :-) Så här gör du: 1) Spara en stor del av ett äggskal. 2) Limma fast nedre delen av ägget i en tom äggkartong. 3) Om barnasinnet är med dig - måla ett litet ansikte på ägget. 4) Fyll halva äggskalet med lite jord och tryck ner växtfrön. Pst! Du kan också förodla exempelvis luktärt som sedan kan planteras utomhus. Glad påsk!
Läs mer
2017 Mar 20

Vill du jobba hos oss som projektutvecklare?

Vi på Forsåker står inför många utmaningar och möjligheter. Därför behöver vi nu ytterligare två drivna projektutvecklare. Så, vill du jobba med oss? Läs mer och sök här
Läs mer
2017 Mar 06

Hallå där...

  thomas_karlsson_700px I vår serie "Hallå där" får du lära känna oss som arbetar med projektet Forsåker lite bättre! Här kan du läsa om Thomas Karlsson, vattenteknisk konsult för Forsåker.
Läs mer
2017 Feb 21

Forsåker Nu och då

forsaker_2 I vår följetong Nu och Då tar vi dig med på en historisk resa och berättar om något från områdets mest karaktäristiska drag som kommer att bevaras och tas om hand i det nya Forsåker som nu växer fram.
Läs mer
SIDA 4 AV 12 << Första << ... 2 3 4 5 6 ... >> Sista >>