Forsåker

Gör din intresseanmälan här!

10 Juli 2017

Glass i stora lass

Värmen flödar in fönstret. Mölndalsån forsar och brusar. De gamla fabriksbyggnaderna lyser upp av solens strålar. Nu är äntligen sommaren här! Vi på Forsåker önskar er alla en riktigt skön ledighet och bjuder här på världens bästa hemgjorda glasstårta.

Glasstårta med bär och maräng

Ingredienser
2 marängbottnar
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
225 g mosade hallon/blåbär, ca 4 dl färska eller upptinade frysta

Dekorering
1 dl vispad grädde
Färska bär

Gör så här: 
1. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Lägg en av marängbottnarna i botten av formen.
3. Vispa grädden rätt hårt. Inte så det blir smör, men den ska vara fast.
4. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Rör ihop tills allt är välblandat.
5. Häll smeten i formen och lägg den andra marängbotten ovanpå. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen ca 5 timmar.
6. Ta upp tårtan ca en halvtimme innan du ska servera den. Dekorera med grädde och färska bär.

tarta